Bli kjent med vår fantastiske kropp og bli tryggere versjon av deg selv.

Lær klassisk dyp NOMAS massasje

Lær klassisk dyp NOMAS massasje

Massasjeyrket gir en unik frihet til å jobbe akkurat når, hvor og hvordan du selv ønsker. Massasje er veldig effektivt, har mange positive bivirkninger og ingen kjente negative! Massasje senker stresshormoner, øker fleksibilitet, styrker immunforsvaret, og letter smerter og ubehag. Muskel- og skjelettlidelser er den vanligste årsaken til sykemeldinger i Norge. Dette koster samfunnet 85 milliarder kroner i året. Behovet for, og etterspørselen etter dyktige massører er dermed økende. Du vil kunne hjelpe mange mennesker med kunnskapen du får hos oss. Massasje til Husbruk-kurset er også veldig populært, og gir en fin forsmak på selve studiet. Velger du å gå utdanningen hos oss vil du lære å vurdere klienter, behandle dem og gi dem et hjemmeprogram. Du vil ha med deg yrket hvor enn du er i verden og det åpner opp for mange forskjellige jobbmuligheter verden rundt. Du må ta VEKS fag, se fanen for VEKS oppe til høyre. NOMAS massasjeteknikker behandler, forebygger skader og øker velvære. Under utdannelsen vil du kjenne på mestring.

En undervisningsdag hos NOMAS (09:00-16:00)

En undervisningsdag hos NOMAS (09:00-16:00)

Vi starter dagen rolig sammen, med teori om anatomi og massasje fra kl. 09:00. (Unntaket er første dag Trinn 1 da starter vi kl. 10:00.) Så jobber praktisk både før og etter lunsj som er ved 12 tiden. Du vil lære å massere en del av kroppen om gangen, med riktig rytme og trykk. Du vil også kjenne grep og teknikker på din egen kropp, noe som er veldig viktig for å bli en dyktig terapeut. Vi er nøye med å dekke godt til med laken og gi en trygg studietid. Om personen på benken slapper av så blir massasjen effektiv og det får vi til. Gjennom konstruktive og fine tilbakemeldinger vil dere som elever utvikle dere til profesjonelle og seriøse utøvere av massasje yrket. Det er en myte at massasje skal være så hard og rask. Det skremmer og lager mer spenninger enn at det hjelper klienter. Vi skal lære å gi en helt "passe" behandling til våre klienter. For løst, - løser ikke opp noe, så ordet "passe" står veldig sentralt hos oss. Det er god tid til spørsmål og undring underveis. Hva berøring har av innvirkning på mennesket, "Skin Hunger" er sentralt. Like viktig er kunnskap om berøring som idretts-masasjeteknikker om man skal være massør. Avslutter kl 16:00.

Zoom - anatomi -fysiologi - teori

Zoom - anatomi -fysiologi - teori

Vi har noen teoretiske fag som gjennomføres på Zoom (nettundervisning). Oftest på søndager fra kl. 10-17, og du får linken tilsendt med materiale uken før. Skriv ut kompendiet så du kan notere på det. Du kan da følge med undervisningen hjemmefra og vi ønsker at kameraet er på hos deg da det er hyggelig å se hverandre. Undervisningen inneholder blandt annet: anatomi og fysiologi, massasje historie, teknikker, skader, sykdommer, journalføring, funksjonell anatomi.

NOMAS teknikk

NOMAS teknikk

Vi er alle ulike, og alle massasjer skal være ulike og "skreddersys" til hver enkelt klient tenker vi her på NOMAS. Dette gjør også det å være massør til et spennende yrke og ingen dager blir like. Det skal ikke gjøre vondt å ligge på benken. Det skal gjøre godt, og noen ganger "godt/vondt", men innenfor klientens toleransegrense. For å få det til gjelder det å utvikle følsomhet i hendene, og god kommunikasjon. Du vil lære "gamle" teknikker som ikke er undervist de siste 25 årene innen den klassiske massasjen. Vår hovedlærer har en unik kunnskap i faget gjennom sine 30 år i egen praksis og utdannelse av klassiske massører på Axelsons. Hennes spennende og brede erfaring fra alle mulige felt er helt unik. Du vil lære nye grep, arbeidsbesparende- og effektive teknikker. Du vil lære hvordan du skal kommunisere med klienten, og bygge Rapport; som er å bygge gjensidig forståelse og tillit med din klient. Vi lærer deg også hvordan du tar vare på deg selv som massør, teknikk, grep og arbeidsstilling. Vår hovedlærer har massert i 30 år uten å pådra seg noen belastningsskader. Vi holder også egne kurs i "Arbeidsstilling, ergonomi og teknikk" for osteopater, naprapater, massører, fysioterapeuter, sykepleiere og hudpleiere.

Her er noe av det du vil lære å behandle:

Her er noe av det du vil lære å behandle:

Skader/smerter, golf- og tennisalbue, Isjas syndrom, prolaps, nakke- og ryggproblematikk, idrettsskader, spenninger, triggerpunkter, kramper, carpal- og tarsaltunnelsyndrom, stress/uro, hodepine/migrene, kjeveleddsproblematikk, menisk- og leddbåndskader, jumpers- og runnersknee, slatters, plantarfacitt, nerveinnklemming, pectoralis minor syndrom med mer. Det blir også lagt vekt på avstressing og velvære. Vi skal lage fine dager sammen med deg, bli inspirerte, nysgjerrige og vi skal glede oss til hver eneste dag.

Mellom kursene og egen studie

Mellom kursene og egen studie

Mellom kursene skal teori og praksis settes sammen i praktisk øving. Du bør sette av tid til å løse hjemmeoppgaver, alene og/eller i en kollokvie-gruppe. Praktisk øving skal også gjennomføres mellom kursene, du øver da på å massere venner/familie/andre hjemme eller på en praksisplass. Vi anbefaler deg å ta betalt av alle med en gang (veil. pris i Oslo: 60 min for kr. 400-500,- som er ca. 50% av det du vil kunne ta som Dipl. NOMAS massør) dette må også øves på, og du vil da raskt betale ned studieavgiften. Du har mulighet til å tjene inntil kr. 50.000,- på et år skattefritt. Du kan skrive av utdannelsen/kurs på firmaet. Mer info. om dette får du på skolen.

Hva må til for å starte en praksis?

Hva må til for å starte en praksis?

Du trenger NOMAS diplomet, som vil gi deg en trygg og sikker faglig tyngde, og det kan du oppnå før sommeren! Du vil få veiledning på skolen hvordan vi behandler klienter så du er trygg og får øvd deg på alt. Du trenger ikke så veldig mye utstyr, men en massasjebenk er bra å ha og vi anbefaler Tarsus-benkene (60 cm bred og sammenleggbar). Det kan være en mulighet for leie av benk på skolen mellom modulene. Du trenger en stol, laken, krem/olje og noen få ting til. Vi gir informasjon om oppstart av foretak og det som skal til for å starte opp for deg selv.

NMF Norges Massasjeforbund

NMF Norges Massasjeforbund

Som student hos NOMAS får du gratis studentmedlemskap hos NMF og er dermed forsikret med en ansvarsforsikring som er viktig å ha mens du øver for å bli Massør. Ved fullført utdanning og mottatt diplom kan du bruke NMFs logo som er et kvalitetsstempel når du har oppgradert medlemskapet ditt. Når du har diplomet ditt kan du også bruke tittelen: NOMAS Massør MNMF. Du vil få full tilgang til alle fordelsavtaler, kursrabatter, medlemsforum, jobbutlysninger og et godt fellesskap for seriøsitet og kvalitet i faget. Det er kun NOMAS og IFH av skoler som har godkjennelsen og kvalitetssikringen i NMF. NMF er det eneste forbundet som er forbeholdt klassiske massører. De jobber hardt politisk for å få bedre vilkår, moms-fritak og høyne anseelsen for bransjen vår.

Eksamen

Eksamen

Det blir holdt eksamen i fagdelene: - Anatomi og fysiologi - Palpasjon (å kjenne seg fram i kroppen) - Praktisk massasje NB! Ikke bli skremt av eksamen for vi lærer deg faget på en morsom måte så du lettere husker det du trenger. Kompendiene er spesialtilpasset utdanningen på en unik måte som gjør alt enklere for deg. Som privatskole hjelper vi deg gjennom utdannelsen!

Diplom og Vitnemål

Diplom og Vitnemål

Du får NOMAS Diplom og Vitnemål når du: - har bestått alle eksamener - 90 % tilstedeværelse pr. fagdel - fulgt NOMAS verdier og holder tausketsplikten - fullført VEKS kurs som gjøres utenom skolen (se VEKS) - betalt studieavgift.

Inntakskrav

Inntakskrav

For Massørutdannelse: - Fullført ungdomsskole. - Du må beherske norsk skriftlig og muntlig. - Du bør være fyllt 18 år (om du er 16-17 år så kontakt oss for en prat)

Mer informasjon