Det finnes ingen "dumme" spørsmål, det er kun "dumt" å ikke spørre...

Ikke noe av dette er en hindring, vi underviser på en kreativ måte. Vi ser at det mennesker er opptatt av og liker, -det klarer de veldig godt. Det kan bety at du bare trenger å sette av litt ekstra tid til lesing. Det praktiske pleier ikke å være noe problematisk. Mange med lese og skrive-utfordringer er ofte veldig gode i praksis, og briljerer med det. Dette ser vi veldig ofte, uansett er det ikke mye skriving hos oss i forhold til andre skoler.
Du kan prøve et kurs, og det bør være "trinn 1" eller "massasje til husbruk-kurset". Du kan ta ett og ett kurs, og fordelen med dette er at du ikke binder deg til en lang utdannelse om du ikke synes det passer for deg. Etter kurset kan du gi en nydelig, dyp og fin velvære-massasje til de hjemme, venner og kjente. Når du går dette kurset kan du få prøve deg litt frem og se om du liker/orker/klarer å massere. Det kan hende det frister til å fortsette på flere kurs eller å ta hele utdannelsen.
Du vil uansett få med deg mye massasje-kunnskap som du vil ha nytte av gjennom livet. Du vil lære å gi og motta mye god massasje. Vi er jo en litt uvanlig og behagelig skole, og du vil oppleve å glede deg til hver dag hos oss!
NOMAS Massør betyr at du kan gi gode massasjer og løse opp spenninger (myoser) i musklene. Du vil kunne hjelpe mange klienter med øvelser, tøying, NOMAS-teknikker, tester og veldig mye mer. Som Dipl. Massasjeterapeut får du mer kunnskap om skader og sykdommer, du må ta medisin grunnstudium på 30 vekttall og 5 videre kurs med idrett og andre påbyggende teknikker. Du vil kunne ta en litt høyere timepris og du blir enda mer ettertraktet. Studiet kommer mest sansynelig i 2025 på NOMAS.
Ja! Det er veldig hyggelig og få inn kollegaer, og du kan melde deg på hvilket trinn du vil. Kontakt oss for mer informasjon. Vi tar deg imot så lenge det er plass på kurset da NOMAS elevene har fortrinn på alle kurs. Det vil også komme kortere kurs i NOMAS teknikker for de som ønsker litt påfyll, og repetisjonskurs. Ta kontakt med oss og ønsk deg gjerne kurs. Se på kalenderen.
Absolutt! Du kan tjene veldig gode penger, og det gir en stor frihet til å jobbe slik du selv ønsker. Mange begynner å jobbe underveis i utdannelsen, og betaler fort ned studiet. Det er litt opp til deg selv hvor du vil jobbe: klinikk, egen praksis, hjemmefra, treningssenter, spa, crus-båter, toppidrett, opptreningssenter, vintersportssteder i inn- og utland, sportsklubber, festivaler/konserter, helsefarmer, friidrett  osv.
Det er veldig vanlig å ha studenter i alle aldere, og vi ser at man klarer seg godt. Vi studerer sammen, vi lærer bort smarte måter å huske ting på. Du får din egen lille kollokviegruppe, og sett av tid til å lese og øve mellom kursene. Hovedlærer Sissel Thoen er selv dyslektiker og har morsomme og kreative måter å undervise på.
Ja så absolutt, du skal øve på venner, kjente, nabo o.l.. Det er vanlig å ta en lavere pris når du er under utdanning. Vanlig NOMAS Massør-studentpris er kr 500,- for 60 min og 300,- for 30 min. (ca. 50% av hva du kan ta når du er NOMAS diplomert massør) Du begynner altså å tjene penger med en gang og betaler ned studieavgiften på kort tid.
For å få diplom så trenger alle seriøse terapeuter VEKS kurset som kan tas over nett, eller over en helg. Det står for Vitenskap, Etikk, Kunnskap og Samfunnslære.  

Mange har VEKS fra før, derfor inngår kurset ikke i utdannelsen.
VEKS-fag skal sikre våre klienter, og Massøren innen Etikk, Kommunikasjon, Samfunn og Vitenskap. Slik at du kan drive en forsvarlig fagutøvelse i forhold til mennesker vi har til behandling, og i forhold til samfunn og myndigheter.
Alle seriøse skoler skal ha dette kravet.

Autorisert helsepersonell er fritatt fra VEKS-fag.
Et viktig kurs, som du bør melde deg på raskt, og her er godkjente VEKS-kurs:
•Tunsberg medisinske skole – VEKS-kurs
•Aalbergs senter for veiledning: aalbergsseve@gmail.com
•NOMAS vil kunne tilby dette kurset som nettbasert kurs senere.
SVAR: Ja, du trenger ingen artium eller forkunnskaper for å komme inn på studiet. Du må ha gode norskkunnskaper muntlig og skriftlig. Er du under 18 år så må du ringe oss, så tar vi en prat. Over 18 år, - bare søk. Det er en enkel søknad du sender inn. Blir du akseptert og betaler studieavgiften i tide så er plassen din. Du vil lære alt du trenger hos oss.
Førstehjelp: Ja, om det ikke er eldre enn 2 år så send inn kursbevis så får du fritak.
VEKS-fag: Ja, send inn kursbevis så får du fritak.

Det trenger du ikke. MEN det er en enorm fordel å ha massørutdannelsen i bunn. Du får da prøvd deg på å være i klinikk med klienter, og se om det er noe for deg før du går inn på en lang og stor utdannelse. Alle elever fra som har tatt videre studier har store fordeler med å være utdannet massører. En elev ble så stimulert til videre utdanning at han tok legestudiet og en doktorgrad. Ca. 90% blir innen «massasjeverden» og videreutdanner seg innen massasje, og ca. 10% videreutdanner seg innen andre teknikker. Massasjen blir uansett en STOR del i terapien.
Du vil ikke massere hele dagene, det er innimellom du øver og blir øvd på. Du vil få gode teknikker som er så veldig viktig å lære. Vi holder spesial-kurs i ergonomi, arbeidsstilling og teknikk for Massører og andre terapeuter som Osteopater, Fysioterapeuter, Sykepleiere, Hudpleiere da det ikke undervises godt nok i dette. Her er vi flinke, og du vil oppleve at du får energi av å massere. Dette blir ikke noe problem når du velger riktig skole, NOMAS.
Det må du ikke ha, men det er en fordel å skaffe seg en etter hvert. Når du går på skolen kan du få leie en Massasjebenk som du har mellom kursene. Den er som en stor koffert. Det er greit å holde kostnadene nede, men du tjener utrolig fort inn studieavgiften og en benk. (skulle du ville kjøpe benk så anbefaler vi TARSUS, 60 cm bred og sammenleggbar)
Ja. Så absolutt, og du har kommet til rett sted. Vår hovedlærer har utdannet så og si alle massører på Olympiatoppen siden 1996 på Axelsons. Så med Sissel Thoen’s underskrift på diplomet så vil nok massørene der ta deg inn om de kan.
JA! Selvfølgelig og det høres så flott ut. Denne flotte mannen (en lektor) kom til oss. Han hadde på skjorte og vest, brettet opp armene. Ønsket var at han som enkemann kunne hjelpe sine barn, barnebarn og venner med massasje. Samtidig fikk jo han selv berøring gjennom å gi massasje, - en vinn vinn situasjon på alle måter. Han ble så lykkelig og glad, og ikke minst så ble han veldig flink! En gammel drøm for ham ble virkelig, -så det er aldri for sent. Nydelig person som ga så mye til medelever og lærere.
Det er det ikke behov for, da du får alt materiale du trenger av skolen. Du skal selv skrive ut kompendiene så du har dem på ark og kan notere på dem. Hos oss får du ingen økonomiske overraskelser da alt annet er inkludert i studieavgiften. (merk at VEKS tas utenom skolen, kompendiene skrives ut selv og er ikke inkludert)

Utdannelsen er modulbasert med ca. en uke undervisning i måneden over 5 måneder. Vårsemester er fra februar til juni, og høstsemester er fra august til desember. Du har mye tid mellom hvert kurs til å øve, lese fag, gjøre oppgaver, kollokviegruppe og du har tid til å jobbe utenom skolen med Massasje eller noe annet.

Ja, vi kan bli kontaktet av klinikker og andre som søker massører med høy kompetanse. Massører er veldig ettertraktet og mange får jobb med en gang de har NOMAS Diplomen.
Ta på deg: T-skjorte, treningsbukse, rene innesko joggesko/helsesko (med sokker) Ta med deg: Ekstra T- skjorte, deo, skrivesaker, notatbok, mat og drikke. 2 laken uten strikk og 1 håndkle ca 70x15cm

Send SMS til læreren om du blir syk. Du har selv ansvar for å få med deg det tapte, hør med lærer og få notater av medelever. Det er krav om 90% tilstedeværelse pr. fagdel. Skulle du gå utover det kan du få privatundervisning som avtales med lærer. (kr. 500,- pr. time)

Veldig mange steder, for eksempel: massasjeklinikker, åpne en egen klinikk, tverrfaglige klinikker, Klinikk for Alle, hjemme, på bedrifter, idrettsklubber, toppidrett, friidrett, kampsport, barneidrett, gravide, crus-båter, Color Line, SATS o.l., reise rundt med benk, opptrenings-sentere, Finnskogen, velvære, helsefarm, spa, vintersport-steder Hemsedal/Kitzbühel, foreninger- Bekhterev/Revmatisme o.l. med forskjellige handikap, musikere, Operaen, ballett/dansere, syklister, ol-utøvere, på stranden, festivaler og på konserter. Det er kun fantasien som setter grenser her.

Det er ikke vanlig, men det kan jo skje om man ikke har hatt mulighet til å lese. Da kan du få utsettelse, og som privatskole så står vi mye friere og kan tilrettelegge for deg. (Gebyr på gjennopptaksprøve er kr 300,-)
Du må gjerne ha langt hår. Du setter det bare opp med en strikk så det ikke kommer i veien. Neglene må klippes korte så vi ikke «skader» den som er på benken.

Det blir det samme med oss som med sykepleiere, av med neglelakk av hygieniske årsaker.

Den støttes ikke av Lånekassen da vi er en privatskole.

Det er dessverre ikke mulig da Trinnene bygger på hverandre og tas i stigende rekkefølge. 
Nei, de fleste liker god massasje og det er jo det du lærer på NOMAS. Start med de du kjenner, og så går jungeltelegrafen. Mer om dette på skolen.

Det er ca. 50/50. Det blir en veldig god, trygg og fin stemning hos oss. Vi er nøye med renslighet, tildekking av klient, skjerme ved av- og påkledning, språkbruk og mer som skal til for å skape en trygg studiedag.

En PC/MAC, og en e-mail vi sender deg linken på. Sitt et stille sted, og husk å skriv ut kompendiet. Skjerm skal være på, men kan skrus av i pauser.

Det blir sendt til deg på mail, og du skriver det ut selv. Ta gjerne med deg 4-5 stk. fargeblyanter for fargelegging, og det er smart å kunne notere i kompendiene og i en egen notatbok. 
Alle skolene er forskjellige og bidrar til massasje-yrket på hver sin måte, med sine egne teknikker, innhold og pedagogikk. Svaret ligger nok hos deg selv. Føler du deg trygg med klienter, foretar du tester og at du får til en god anamnese? Eller blir du fort sliten, synes at det er tungt til tider, hvordan er det med teknikken, -får du belastningsskader? Eller er du sikker i det du gjør? Har du fornøyde klienter/pasienter som kommer tilbake og anbefaler deg videre så er det en god "pekepinn" også.

Vi tenker at det allikevel kan være smart med litt repetisjon og at det er godt å få litt nye grep og teknikker som påfyll som terapeut. Det er også godt å treffe kollegaer på kurs, og motta massasje så vi ikke glemmer bort hvordan det er å få massasje. 
Du får en eksklusiv utdannelse, med det bredeste nivået av massasjeteknikker i Norge.
Du kan ta ett kurs og se om det passer for deg uten å binde deg til en lang eller dyr utdannelse. Hos oss kan du få prøve deg frem.
Vi står veldig fritt i undervisningsform, er kreative og legger opp undervisningen så den blir morsom og spennende.
Vi har delt opp eksamener i mindre bolker så det blir enklere å gjennomføre. Vi kan tilrettelegge godt for hver enkelt elev da vi blir tett på: elev/lærer.
Vi har passe store klasser som bidrar til god oppfølging og en riktigere skreddersydd læring til deg. Du får gratis tilgang til store treningsrom i kjellerlokalet, med dusj og garderobe mens du er elev ved skolen.
SABORG, NMF og Norsk Bransjeråd for Massasje har satt minimumskravene for en Diplomert Massør tittel, og vi er vel innenfor kravene. Studiet er lagt opp slik at du kan tjene penger med en gang du har startet på skolen. Det vil si at du kan begynne å tjene penger etter trinn 1 for å betale ned studieavgiften raskt.
Det er ikke lang tid mellom kursene så ting glemmes ikke like fort. Det finnes en mulighet for å leie massasjebenk for øving mellom kursene (ikke ubegrenset med benker). Vi mikser nettundervisning med praksisundervisning i Oslo. Kursene går over helg og noen helligdager så du ikke trenger å ta så mye fri om du har jobb ved siden av.
Du får spesialtilpasset kompendier som har akkurat det du trenger. Utdannelsen er komprimert, går over 5 måneder (februar til juni, eller august til desember) og ikke over flere år. Du får tilsendt kompendier du selv skriver ut i papirform.
Du vil ikke få noen overraskelser økonomisk underveis i form av ekstrautgifter på eksamen eller andre fagbøker da alt er i studieavgiften. (ikke inklusive VEKS, les om VEKS) Vi har en enkel påmelding. Du får fortrinn på plass på alle NOMAS-kurs. Diplomert NOMAS massør er en eksklusiv tittel.